عادت در مقابل اراده و انگیزه در یادگیری زبان
عادت در مقایسه با اراده و انگیزه!
در این مقاله میخواهیم درباره منابع رفتارهایمان که ازاراده، انگیزه و عادت نشات میگیرد صحبت کنیم و در ادامه به ارتباط این موارد با یادگیری زبان انگلیسی بپردازیم.
عادت چیست؟
همان رفتارهایی که بدون فکر کردن از خود بروز میدهیم چون قبلا به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه آنها را بسیار تمرین کرده ایم و انجام آن کارها برایمان راحت است.
چرا انجام کارها از روی عادت برایمان آسان است و تمایل به انجام کارها از روی عادت داریم؟
حتی میتوانیم این سوال را اینگونه مطرح کنیم: چرا علاقه به انجام کارهای جدید نداریم و در مقابل یادگیری مهارت های جدید مقاومت میکنیم؟
برای پاسخ به این سوال باید خدمتتان عرض کنم که همه ی این اتفاقات و تصمیمات و احساسات از مغز ما ناشی میشود! و این مغز خود ماست که ما را از انجام کارهای جدید بازمیدارد! اما چرا؟!!!
چون مغز ما برای بقا ساخته شده است. همانطور که میدانید، انجام کارهای جدید و یادگیری مهارت های تازه، برای مغز بسیار انرژی بر است و مغز تمایل دارد تا کمترین میزان انرژی را مصرف کرده و اصطلاحا ما را در حالت “ذخیره انرژی” یا “power saving mood” نگه دارد. پس تمام تلاش خود را میکند که مارا از انجام آن کارها منصرف کند!
پس چطور مغز ما میپذیرد یک سری کار سخت را انجام دهیم؟
پاسخ ساده اینست: چون برایمان انجام آن کارعادت شده!
در کارهای غیر عادتی تشویش ذهنی زیاد و تمرکز بالا میرود که این حالت برای مغز ما نشانه ی خوبی نیست چون قرار است در این صورت انرژی زیادی مصرف کند.
مغز ما در برابر عادت ها مقاومت نمیکند چون از نظر آن، حتما انجامش راحت بوده که به صورت عادتی و بدون تمرکز و انرژی زیاد آن کار را مدام به صورت اتوماتیک انجام میدهیم!
با دانستن این نکات، میدانیم برای این که کاری کنیم ذهنمان در برابر یادگیری زبان مقاومت نکند، تبدیل آن به عادت زبان خواندن است.
یک نکته مهم:
وقتی تحت فشار قرار بگیریم، به رفتارهای عادتی خود برمیگردیم!
مثلا: وقتی عصبی هستیم، بیشتر غذا میخوریم.
وقتی زیادی به خودمان استرس دهیم، ذهنمان از زبان خواند فاصله میگیرد و به رفتار های قبلی اش باز میگردد.
عادت و انگیزه:
شاید بسیاری از شما دوستان از این الگو استفاده میکنید که: اول باید انگیزه انجام کاری را داشته باشید تا برای آن اقدام کنید و به ترتیب بسیاری از کارهایتان را به تعویق انداخته اید چون انگیزه انجامشان را پیدا نکردید! چه بسا که کارهای مهمی نیز بودند!
باید خدمتتان عرض کنم که، انگیزه به تنهایی سوخت لازم برای ادامه فراین انجام کارها را برایمان فراهم نمیکند!
ما هرگز نباید به انگیزه برای انجام کارها بسنده کنیم.
اول شروع کنید به مطالعه زبان، بعدا انرژی و انگیزه اش به وجود می آید!
ما باید اول اقدام کنیم بعد انگیزه اش هم به وجود می آید! هرگز منتظر به وجود آمدن انگیزه برای اقدام نمیمانیم، چون هیچوقت این اتفاق نمی افتد!
عادت و هدف:
هدف فقط چشم اندازی چیزیست که دوست داریم به آن برسیم ولی عادت،مسیر حرکت ماست و نکته جالب توجه این است که، قدرت عادت ها بیشتر از اهداف است!
باید به یاد اشته باشیم که، چیزی که هرازگاهی انجام میدهیم زندگی ما را نمیسازد بلکه کاری که دائم انجام میدهیم زندگیمان را بنا میکند. به بیان دیگر، وقتی به صورت موردی، کارها را انجام دهیم، به هیچ جا نمیرسیم!
یادتان باشد: اول یه عادت میسازیم، بعد اون عادت ما رو میسازه!
آیا میدانستید 45% از رفتارهای ما از روی عادت است؟؟؟!!!
این جمله هم میتواند برایمان هیجان انگیز و همچنین ترسناک باشد! چون میتوانیم عادت های مثبت بسازیم و به موفقیت اتوماتیک برسیم.
چند روز طول میکشد تا عادت جدید بسازیم؟
در مقالات و کتاب های متفاوت، تعداد روزهای مختلفی را برای ساخت عادت جدید معرفی کرده اند. بعضی جاها خوانده ایم که اگر کاری را بیست و یک روز انجام دهیم برایمان تبدیل به عادت میشود. برخی دیگر از منابع عدد سی روز یا چهل روز را بیان کرده اند. اما اینک میخواهم به شما بگویم که، ساخت عادت جدید، ربطی به تعداد روزها ندارد، بلکه به تعداد انجام و تکرار آن کار وابسته است
اگر علاقه به مطالعه کتاب در این زمینه دارید، چند نمونه کتاب عالی در این باره به شما معرفی میکنم.
معرفی کتاب
- هفت عادت مردمان موثر نویسنده: استفان کاوی
- قدرت عادت از چارلز دوهیل
- عادتهای اتمی از جیمز کلیر
- High performance habits از براندن بوچر
- Mini habits و elastic habits از استفان گایز
- Tiny habits از بی جی فاگ.
در مقالات بعدی راجع به این موضوعات صحبت میکنیم:
تمرینات عملی برای ساختن عادت ها
چرخه عادت
نشانه، اشتیاق، رفتار، پاداش
قانون قطع زنجیر
سبک عادت ها
راز موفقیت عادت های بد
رفتارهای فوق العاده ساده
ساختار سه گانه عادت آماتوری
دیدگاهتان را بنویسید